SMR hengeres masszázs

Edző: Réti Ildikó, Borbás Zoltán (Manó), Varga Anna – HiFitness

 

Az SMR technika egy speciális anyagból készült hengerrel végezhető önmasszázs, mely néhány óra alatt elsajátítható. Az elnevezés az angol Self Myofascial Release (önmagunk izompólyáinak felszabadítása) kifejezés rövidítése.

A rendszeres SMR masszázs hatásaként az izmok könnyebben regenerálódnak, fejlődnek, terhelési szintjük növekszik, és ez által a sérülés veszélye is csökken. Az aktív mozgás közben az izmokban keletkező mikro sérülések és letapadások fellazulnak, lebonthatóvá válnak, melytől a beinduló méregtelenítés során megszabadul a szervezet. Bizonyos testi problémák kivételével bárkinek ajánlható. Rendszeres használata regeneráló és egészségmegőrző szerepet tölthet be.

Táncosoknak, sportolóknak vagy aktív testmozgást végzőknek ezen kívül segít az aktív mozgás előtt az izmok bemelegítésében, felkészítésében, mozgás után azok lazításában, nyújtásában, regenerálásában, az izomláz lefolyásának gyorsításában.

Akik minimális mozgást végeznek mindennapjaikban, sok ülésre kényszerülnek, az SMR technika sajgó és bemerevedett végtagjaiknak és hátuknak új életet adhat.

Kifejezetten ajánljuk szülőknek. A kisgyermekek életkori sajátosságaikból adódóan nagyon igénylik az állandó mozgást és testi kontaktust, ez fejlődésük egyik motorja. Ez a szülőkre időnként nagy testi terheket ró, hiszen nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Ezen felül idő szűkében nem jutnak el megfelelő szakemberekhez rendszeresen, hogy a kialakuló problémáikat orvosolják, karban tartsák.

Az SMR technika során a személy saját testsúlyát és aktivitását használva végzi a mozdulatokat. Eközben érzékelnie, figyelnie kell izomzatának feszességét, lazulását, a fájdalmas területek aktiválódását oldódását, aktívan kell szabályoznia a testrészek terhelését. A masszírozás közben a test észrevétlen feltérképezése, saját testünk tanulása is zajlik. Ez fejlesztheti a testtudatosságot, a testi érzékelést. A technika lehetőséget ad arra, hogy saját testünkhöz finomítsuk, így lehetővé teszi, hogy mi magunk alakítsuk olyanná a masszázst, amilyenre az adott pillanatban vagy periódusban szükségünk van.

A trigger pontok melyek érzékeny, lokális illetve kisugárzó fájdalommal járó feszültségpontok, izomcsomók oldása stressz oldó hatású is lehet. Mivel az izomzat raktározza a régebbi illetve a friss, aktuális feszültségeket is, ezek elmasszírozása, ha nem is oldja meg problémáinkat, ellazultabb állapotot teremthet.

Az izmokat kötőszöveti lemezek, faszciák borítják, ezek rendszere, illetve a trigger pontok hálózata összeköttetéseket teremt a testben, egészen távoli testtájak lehetnek kapcsolatban.

Ezért a testünk egyik részén érzett fájdalom vagy feszültség lehet, hogy egy egészen más tájékkal van összefüggésben. A kötőszövetben az információáramlás sokkal gyorsabb, mint az idegrendszerben más szinteken érhetünk el változásokat. Az SMR módszer ezért nem csak a tünetet célozza, hanem az egész testet próbálja oldani, lazítani, és segít, hogy a belső összefüggésekre mi magunk jöhessünk rá.

HiFitness funkcionális edzőterem és TRX stúdió 

http://hifitness.hu/

https://www.facebook.com/hifitnessTRX/

Mai rohanó világunkban a folytonos stresszel és a környezeti ártalmak okozta különféle egészségügyi problémákkal találkozhatunk. Köztudomású, hogy a mozgásszegény életmód következtében egyre növekszik a túlsúlyos, magas vérnyomással küzdő, elhízott emberek száma is.

Küldetésünknek tekintjük megismertetni az emberekkel az edzés elemi erejét, ezzel hozzásegítve őket az egészségük megőrzéséhez, életminőségük javulásához és önmaguk szeretetéhez. Megmutatni, hogy önfeledten, kikapcsolódva és vidáman is lehet edzeni. Eltökélt célunk a szélsőségektől mentes egészséges életmód népszerűsítése.

A HiFitness egy olyan hely, ahol otthon vagy, ahol önmagad lehetsz és ahol a sport szenvedéllyé válik. Tested és lelked feltöltődik, újjászületsz.

Személyesen választhatsz, hogy akár egyéni, páros vagy csoportos óráinkat szeretnéd-e látogatni. Felkészült edzőként segíteni fogunk neked a célod elérésében.

Nagy hangsúlyt fektetünk a precíz és hatékony óravezetésre. Szakmailag az állandó és folyamatos tanulást fontosnak tartjuk, hiszen csak így tudunk megfelelni saját magunk és kedves vendégeink elvárásainak.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.