Stretching

Edző: Kohári Melinda

Stretching – amire Mindenkinek szüksége van!!!

A hajlékonyság fejlesztése sok mozgásszervi problémára (hát-, derék-, térdfájás…) gyógyír lehet. Az izmok nyújtása ugyanolyan fontos, mint az erősítése, e kettő együttes gyakorlása hozhat igazi eredményeket!

Akár hiszed, akár nem, az izomfejlődés szempontjából nagyon fontos, hogy az erősítő edzés hatására összehúzódó izomzatot visszanyújtsuk és ezáltal lehetővé tegyük, hogy a legnagyobb mozgástartományban legyen képes mozogni a legközelebbi edzésen.

A megfelelően lenyújtott izom ráadásul rugalmasabb is, így jobb az összehúzódása, vagyis nagyobb erőt tud kifejteni.

A megrövidült izom nem csak a mozgást és az izommunkát korlátozza, de egészségügyi problémákat is okoz. Fájdalmat, tartáshibákat.

Nyújtás óráimon bemelegítés után 1-2 percig „kitartva”, 15-20 nyújtógyakorlatot végzünk, melyekkel minden alkalommal lágy zene kíséretében megnyújtjuk a nagy izomcsoportokat!

Az óra vége mindig relaxációval zárul, mert az idegrendszer megnyugtatása is nagyon fontos!

Kohári Melinda

Sportoktató, Preventív Gerinc- és Stretching oktató,

deepWORK és bodyART oktató, Hivatalos LYB tréner

Már általános iskola korom óta sportolok. Először tornáztam, majd kézilabdáztam és szakközépiskolában kerültem közelebbi kapcsolatba az aerobikkal, amit Főiskolás éveim alatt is töretlenül űztem.

Annyira megszerettem, hogy 8 évvel ezelőtt elvégeztem a Veszprémi Egyetemen a sportoktatói 1 éves képzést. A balatonalmádi Kéttannyelvű Gimiben kezdtem el az aerobikot megszerettetni a fiatalokkal, aminek 7 éve szeptembertől májusig lelkes közönsége van a suliban. Sőt, hagyományt teremtettünk azzal, hogy ősszel és tavasszal is 6 órás aerobik maratonokat szervezünk ott.

2014-ben részt vettem az IWI szervezésében a Preventív gerinc és Stretching oktatáson, majd 2015-ben a deepWORK képzést, 2016-ban a BodyArt tréninget végeztem el!

Mindegyikkel rengeteg tudást szereztem!

2015-ben a sulin kívül az almádi ERŐD teremben is elkezdtem Stretching órákat tartani!

Majd 2016 januárban felkérést kaptam a balatonalmádi Egészségfejlesztési Irodától, hogy a környező településeken is hirdessem óráimmal a sport szeretettét!

Ugyanebben az évben találkoztam először a LoveYourBelly-vel, a szétnyílt hasizom jelenségével! A módszer kitalálójánál elvégeztem az oktatói képzést és a mai napig rengeteg anyukának segítek helyreállítani szülés után a hasizmát!

Sokan nem tudják, de én ezt főállás mellett végzem, így saját „bőrömön” érzem hatalmas jelentőségét a mozgásnak!

Ezért is rendkívül fontosnak tartom megmutatni, megtanítani, megszerettetni a mozgást, a sportot, az izomerősítés jelentőségét! A helyes ülés és állás kivitelezését a mai napi 8-10 órát, ülő – és álló munkát végző diákok, emberek életében!!! A mai rohanó világban igyekszem mindezt egy vidám, jó hangulatú, motiváló óra keretében megvalósítani!

Várlak szeretettel órámon!:-)))

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.