TRX®

Edző: Réti Ildikó, Borbás Zoltán (Manó), Varga Anna – HiFitness

 

A funkcionális tréning egyik legnépszerűbb eszköze a TRX.

A funkcionális edzés módszere a test természetes képességeit erősíti és emeli ki, ellentétben pl. az edzőtermi gépekkel való edzés, ahol természetellenes mozgásokat hajtunk végre. Ezek hibás mozgásminták rögzüléséhez és ezáltal sérülésekhez vezethetnek.

A funkcionális tréning másik alapvető sajátossága, hogy középpontba helyezi az úgynevezett „core” izmok fejlesztését (az ágyéki gerincszakasz körül lévő izomhurok), mely izomcsoport a testünk erőközpontja és gerincünk stabilizálásában is alapvető fontosságú.

A módszer lényege, hogy az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integrálva erősítik. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban megmozgatják,  ezáltal teljesítmény javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban” működhetnek.

A 70 dkg-os heveder-rendszer lényegében egy mobil edzőterem, amit bárhova magaddal tudsz vinni és bárhol tudod használni. Ezek a gyakorlatok abban különböznek a hagyományos gyakorlatoktól, hogy a gyakorlatot végző kezeit vagy lábait egy felfüggesztési pont tartja, miközben testének másik vége a talajjal érintkezik.

Bármilyen fittségi szinten, bárhol, bármilyen cél elérése érdekében alkalmazhatjuk a TRX-et. A TRX-es edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg, így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és egy modell is. Élsportolóknak is kiváló edzésmódszer. A stabilizáló izmok mindig dolgoznak (all core all the time).

MIÉRT JÓ NEKED A TRX?

Esztétikailag is átformálja a testet, harmonikusan kidolgozott izomzatot, jobb izom-egyensúlyt eredményez, fejleszti az állóképességet és a stabilitást. Bármilyen sportágra felkészíti a testet és segítségével csökkenthetők a sportsérülések száma.

Az edzés hatékonyságát természetesen növeli a helyes táplálkozás és a rendszeresség itt is alapvető fontosságú.

Tiszta szívből ajánljuk: MINDENKINEK!

Kortól, nemtől és fizikai állapottól függően mindenki számára kidolgozzuk a legoptimálisabb edzéstervet, így garantálva a leghatékonyabb eszközhasználatot.

Ha szereted a változatos, de nagy kihívást igénylő gyakorlatokat. Ha rövid időn belül szeretnél formás izmokat, akkor a TRX a Te eszközöd és edzésmódszered!

Váruk sok szeretettel az edzéseken!

Csoportos órákon, személyi edzések alkalmával és köredzéseknél egyaránt használjuk az eszközt

 

Réti Ildikó, HiFitness tulajdonos és szakmai vezető, bemutatkozása:

Sziasztok! Réti Ildikó vagyok.

Amióta az eszemet tudom szeretek mozogni, a sport alapvető örömforrás számomra.

Számtalan mozgásformát kipróbáltam már a tenisztől kezdve, a kajakozáson át egészen a táncig.

Életem nagy szerelmével, a TRX-el 2010-ben találkoztam először és azonnal magával ragadott a nagyszerűsége, ám ekkor még csak vendégként látogattam a TRX órákat. Eközben patika- és orvos látogatóként rengeteget dolgoztam, ami frusztrált, hiszen a munka mellett szinte semmi másra nem maradt időm.

Eldöntöttem, hogy kezembe veszem a sorsom, és olyan munkát fogok végezni, amit minden nap szeretek csinálni: így iratkoztam be egy aerobic sportedző képzésre, majd 2012 novemberére már a TRX oktatói bizonyítvány is a kezemben volt. Ettől a perctől kezdve minden egyes nap boldogan, motiváltan és lelkesen indulok munkába, hiszen a szenvedélyem lett a hivatásom. A folyamatosan szakmai továbbtanulás, képzés és olvasás a mindennapjaim része.

Önmagamon és vendégeimen egyaránt azt látom, hogy sokszor nem tudunk mit kezdeni ezzel a felgyorsult világgal, ahol rengeteg a lehetőség, óriásiak az elvárások és folyamatos stresszben vagyunk, hogy jól döntsünk, jól cselekedjünk.

A világ rohan, mi pedig úgy érezzük, hogy lépést kell tartanunk vele, de időnként ki kell kapcsolni, ki kell ereszteni a fáradt gőzt és időt kell szakítanunk saját magunkra – testünkre és lelkünkre egyaránt. Ebben segítek nap, mint nap a HiFitnessbe járó kedves vendégeknek és a következő edzésemen Téged is nagy szeretettel várlak!

 

 

Borbás Zoltán (Manó) bemutatkozása:

Sziasztok! Engem Manónak hívnak. 

Négy éves koromban kezdtem el sportolni. 8 év versenyszerű úszással telt el, ami következetességre, türelemre és önfegyelemre nevelt, ugyanakkor egy életre alapvető fontosságúvá tette számomra a sportolást.

Az egyetemi éveim elején egy atlétacsoportban találtam meg a helyem, és azóta tudom, hogy szeretnék az embereknek segíteni az egészségük megőrzésében. Célom, hogy minél több emberrel tudjam megszerettetni a testmozgást.

Veszprémben végeztem el a Testépítés-fitnesz és az Úszóedzői képzéseket, ezt követően pedig a TRX oktatói bizonyítványomat is megszereztem. A folyamatos tanulás és szakmai fejlődés az életem része és egyben a hobbim.

Vendégeimnek is azt mondom, hogy az a legjobb, ha örömünket leljük a sportolásban, ezzel is téve egészségünkért, a külső változások pedig csak pozitív hozadékai a tudatos életmódnak.

Ha Te is szeretnél tenni valamit önmagadért vagy csak kikapcsolódnál, a sport az egyik legjobb eszköz erre.

Örömmel látlak bármelyik órámon!

Helló, Varga Anna vagyok, bodyART és jógafüggő.

Kiskorom óta rendszeresen sportolok, sokáig teniszeztem. Miután letettem a teniszütőt, a sport hobbiként volt jelen az életemben több évig. Egyre inkább olyan mozgásformák felé fordultam, amely a teljes testet átmozgatja és a hajlékonyságomat, rugalmasságomat is fejleszti. Így kezdtem el jógázni, majd néhány év múlva a TRX és bodyART is az életem része lett.

Mára a jóga és a bodyART rabja lettem, mindkét mozgásformát nagy szeretettel űzöm és oktatom. Sportoktató (aerobik), jógaoktató (Vinyasa Flow), bodyART (Basic) és TRX oktató végzettségem van, tudásomat folyamatosan gyarapítom.

Mit ígérek azoknak, akik eljönnek egy órámra? Teljes átmozgatást, feszes testet, helyes testtartást, mozgásszervi panaszok csökkenését, és persze felfrissülést, rengeteg pozitív energiát, feltöltődést és kikapcsolódást. Tapasztald meg a mozgás felszabadító örömét, a test-lélek-szellem harmóniáját! Szeretettel várlak a HiFitnessben!

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.